Powered By Blogger

lördag 23 januari 2010

Efterlängtad morfar

Igår kom morfar Lasse äntligen hit till oss i Goa. Min pappa har rest runt i Indien någon vecka och nu ska vi tillbringa fem dagar tillsammans. Hans ankomst till vårt hotell här i Baga föregicks av förväntningar och upptrissad stämning som om vi varit borta från Sverige i tre år och inte tre veckor. Agnes räknade minuterna de sista timmarna. Men nu är han här och tillsammans har vi hängt på Morjim Beach idag. Sedan några dagar tillbaka har vi fått en liten "privatchafför" som heter Anthony. Han har inte den finaste taxibilen utanför vårt hotell, snarare tvärtom. Men han har haft ett sätt att smyga in sig i våra planer utan att vi märker hur det har gått till. Det betyder att han kört oss till olika stränder varje dag. Men han är trevlig och kör försiktigt vilket vi är mycket tacksamma för. Trafiken här i Goa är ungefär som övriga Indien med undantaget att det här finns fullt med västerlänningar som kör motorcykel. De flesta har säkert koll på läget men bara tanken på att en del av de övervintrade hippisarna inte är kristallklara i huvudet när det susar runt på vägarna gör att man blir lite extra nervös.

Som ni säkert förstår börjar vi känna oss väldigt färdiga med det här stället. Jag är glad över att ha upplevt en del av det Goa som jag faktiskt uppskattade för tio år sen. Lugna, badvänliga stränder där kor traskar fram på på det mest naturliga sätt, försäljerskor som man kan prata bort en timme med och så självklart, de ganska sorgliga västerlänningarna som tycker Goa är någon slags fristad för ett "naturligare" sätt att leva. Även om vi inte sett så mycket av droger har vi sett fler bara gubbskinkor och topplösa damer än vad vi har lust med. Imorgon drar vi med pappa och åker vi vidare till Goas allra sydligaste strand Palolem (som verkar mycket uppskattad på den svenska indien-fanatikersajten Indien.nu) En bilresa som enligt Anthony ska ta två timmar, och när vi hörde det sa jag, Mattias och pappa i munnen på varann - ja, alltså minst tre! Det känns dags för coconut- huts vid stranden istället och då kan det blir svårt att uppdatera den här sidan så ofta som jag skulle vilja. Men vem vet - vi är ju i Indien. ...Och wi-fi uppkopplingar verkar funka bäst och vara billigaste på de enklare backpackerställen vid stranden och vara krångligast och dyrast på "fina" 4-stjärniga hotell.

Godnatt och vi hörs snart igen!
Sofia

2 kommentarer:

  1. Hej på er !
    Kul att morfar har kommit så att ni kan busa med honom. Det är spännande att läsa om er resa det känns som vi också är med.
    Kramar till er alla.
    Farmor o Farfar

    SvaraRadera
  2. Hej Linlugg med familj!
    Har tyvärr haft lite datastrul och inte kunnat kommentera er blogg. Men åh, tack söta du för att du tänker på mig. Abad Plaza..te och små sandwiches med chips till, eller hur?! Jag kan nästan återfå känslan att sitta där, då kändes det lite lyxigt. Mycket bättre än det ooootroligt söta chaiteet med läskiga snittar från Tony´s snackbar..kommer du ihåg det. Vi satt i bussen och frös som små blå i New Dehli. Köldrekord, jag var den enda av alla resänärer från sverige som hade långkalsonger med mig!! Helt galet, men sant.
    Hur gick det på Caravan glass-bar. Fanns det några bananer till banana-split eller var de slut?! Hoppas att ni har det och mår bra. Njut av resan. Ser fram emot att få se era kort.
    Ta hand om er och barnen. Vi hörs!
    Kram, Sotlugg.

    SvaraRadera